(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Dort pro šváru
Potřebné ingredience
KORPUS:
2 hrnky polohrubé mouky,
1 hrnek cukru krystal nebo krupice,
1 prášek do pečiva,
1/2 hrnku oleje,
1 hrnek mléka nebo vody,
2 celá vejce,
KRÉM:
3x vanilkový puding,
3/4 l vody nebo mléka,
6 lžic cukru krupice nebo krystal,
3 másla.
Marcipán je podle Martina P. (M-kocourek) ID 53659
Postup přípravy
Smíchám všechny přísady na korpus a asi 4 minuty šlehám šlehačem na nejvyšší otáčky. Pak udělám ještě jeden korpus. Když upečený korpusy vychladnou, nití je rozkrojím.
V mléce nebo vodě s cukrem uvaříme puding. Když je puding hodně tuhý, dám do šlehače a nechám šlehat na nejvyšší otáčky dokud nevychladne. Pak postupně přimýchám másla. Když je krém dobře vyšlehaný potírám korpusy a kladu na sebe. Nakonec pomažu krémrm celý dort na povrchu a dám na 45 minut do mrazáku.
Nakonec potáhnu marcipánem obarveným potrav. barvivem a ozdobím :-) Branky jsou ze stolní hry
Přeji dobrou chuť
V mléce nebo vodě s cukrem uvaříme puding. Když je puding hodně tuhý, dám do šlehače a nechám šlehat na nejvyšší otáčky dokud nevychladne. Pak postupně přimýchám másla. Když je krém dobře vyšlehaný potírám korpusy a kladu na sebe. Nakonec pomažu krémrm celý dort na povrchu a dám na 45 minut do mrazáku.
Nakonec potáhnu marcipánem obarveným potrav. barvivem a ozdobím :-) Branky jsou ze stolní hry
Přeji dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
jasas
(upraveno)
14. 1. 2008, 13:29
Jitkita
(upraveno)
14. 1. 2008, 15:22
@jasas
děkuji